Activităţi şi evenimente din perioada 17 – 19 aprilie 2015

Cercetaţi pentru infracţiuni economice

La propunerea ofiţerilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău a dispus continuarea urmăririi penale faţă de doi bărbaţi de 53, respectiv 66 de ani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală respectiv complicitate la evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că bărbatul de 53 de ani, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a înregistrat în actele contabile două facturi fiscale emise de societatea administrată de bărbatul de 66 de ani, în valoare de 595.000 lei şi 496.000 lei, reprezentând lucrări de reparaţii la două clădiri, fără ca acestea să fi fost executate în realitate.

În acest mod s-a dedus nelegal T.V.A. în sumă de 211.161 lei şi impozitul pe profit aferent, prejudiciul adus bugetului de stat urmând a fi stabilit cu sprijinul inspectorilor antifraudă.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi recuperării prejudiciului adus bugetului de stat.

 

La propunerea ofiţerilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău a dispus continuarea urmăririi penale faţă de doi buzoieni de 34 de ani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate s-a constatat că în perioada 2008 – 2009, cei doi administratori ai unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate comerţul cu materiale de construcţii au înregistrat pe cheltuieli în actele contabile ale societăţii 81 de facturi fiscale ce totalizează 326.215,36 lei reprezentând achiziţii de materiale de construcţii şi instalaţii electrice, emise în numele a două societăţi cu sediul în municipiul Bucureşti şi care nu confirmă relaţiile derulate cu firma administrată de cei doi buzoieni.

În acest mod cei doi s-au sustras de la plata unui impozit pe profit în sumă de 52.194,46 lei şi au dedus nelegal T.V.A. în sumă de 61.980,92 de lei.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi recuperării prejudiciului adus bugetului de stat.

 

Deţinători de arme, verificaţi de poliţiştii de la AESP

La acest sfârşit de săptămână, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (AESP) au efectuat verificări la deţinătorii legali de arme şi muniţii de pe raza comunelor Gura Teghii, Lopătari şi a municipiului Buzău, cu privire la modul de asigurare şi păstrare a armelor şi muniţiilor deţinute legal.

Au fost efectuate controale la 12 deţinători legali de arme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale şi a fost întocmit un dosar penal pentru „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.

În urma verificărilor efectuate la locuinţa unui bărbat de 43 de ani din municipiul Buzău, poliţiştii au constatat că acesta nu predase cele două arme de vânătoare deţinute legal, în termen de 10 zile de la data expirării valabilităţii permisului de armă.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru “nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, iar armele şi muniţia aferentă a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, împotriva bărbatului s-a luat măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii.

         

Nereguli în trafic /Peste 700 sancţiuni contravenţionale aplicate, 26 permise de conducere reţinute şi 14 dosare penale întocmite

 La acest sfârşit de săptămână a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier şi de prevenire a accidentelor de circulaţie, pentru neregulile constatate fiind aplicate în total, 736 sancţiuni contravenţionale şi reţinute 26 permise de conducere.

Pentru că şi-au condus autovehiculele cu viteze mai mari decât limitele maxime admise pe sectoarele de drum tranzitate, 395 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional de poliţişti.

Tot la acest sfârşit de săptămână poliţiştii buzoieni au întocmit 14 dosare penale.  6 dosare penale întocmite de poliţişti au vizat ,,conducerea unor autovehicule sub influenţa alcoolului”, cea mai mare concentraţie (1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat ) fiind înregistrată în cazul unui bărbat de 34 de ani care a fost depistat în trafic pe DJ 202 pe raza localităţii Nicoleşti, 4 dosare penale pentru ,,conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere”, două dosare penale pentru ,,conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, iar celelalte două pentru ,,conducerea unui autovehicul fără drept de circulaţie pe teritoriul României”, dar şi pentru ,,conducerea unui autovehicul având permisul de conducere suspendat”.

 

Eveniment rutier

În ziua de 18 aprilie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe Şoseaua Focşani din municipiul Rm. Sărat, un râmicean de 31 de ani a pierdut controlul asupra volanului, maşina a derapat şi s-a răsturnat într-un şanţ marginal.

În urma evenimentului, conducătorul auto a suferit vătămări şi a rămas internat în Spitalul Municipal Rm. Sărat.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii rutieri.

 Sursa: IPJ BUZAU

 

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns