Activităţi şi evenimente din perioada 12 – 14 iunie

Bănuiţi de furt, identificaţi de poliţişti

           În continuarea activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Biroului Poliţiei de Proximitate de la Poliţia municipiului Buzău în cazul unui furt din anexa unei locuinţe, faptă sesizată Poliţiei în ziua de 12 iunie a.c, au fost identificaţi principalii bănuiţi de comiterea faptei, un minor în vârstă de 13 ani şi o tânără de 18 ani.

Fapta fusese înregistrată iniţial în evidenţe cu autori necunoscuţi.

În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că cei doi au pătruns în curtea locuinţei şi au sustras produse electrocasnice.

Prejudiciul, estimat la aproximativ 500 lei, a fost recuperat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

 

Abateri constate în trafic / 960 sancţiuni constatate şi 20 permise de conducere reţinute

 În cadrul acţiunilor desfăşurate în trafic în ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au constatat şi sancţionat 960 abateri şi au reţinut în vederea suspendării 20 permise de conducere.

Aparatele radar au înregistrat 450 de autovehicule care au rulat cu viteze peste limitele maxime admise, din cauza vitezei nouă conducători auto au fost nevoiţi să predea permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile (cea mai mare viteză înregistrată de radarul care acţiona pe DN 2 E85 în localitatea Costeşti a fost în cazul unui autoturism condus de un bucureştean de 41 de ani – 136 km/h).

Alte permise de conducere au fost reţinute conducătorilor auto care şi-au condus autoturismele sub influenţa băuturilor alcoolice, nu au acordat prioritate trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, celor care au efectuat depăşiri neregulamentare, sau care nu au acordat prioritate de trecere autovehiculelor care aveau acest drept.

În cadrul acţiunilor desfăşurate în trafic, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au întocmit în ultimele 72 de ore cinci dosare penale, în trei cazuri fiind vorba despre conducerea unor autovehicule sub influenţa alcoolului (cea mare mare concentraţie alcoolică 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind înregistrată în cazul unui buzoian în vârstă de 29 ani, depistat la volanul autoturismulu pe raza municipiului Buzău).

Celelalte dosare penale au fost întocmite de către poliţişti după ce au depistat în trafic doi conducători auto care aveau suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
 

Accident grav de circulaţie

                    În ziua de 14 iunie a.c., la ora 17.00, a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie pe raza DN 2 E85, în afara localităţii Căldăruşanca.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri a rezultat că, un brăilean în vârstă de 53 de ani în timp ce conducea un autoturism pe DN2 E85, din direcţia Buzău – Bucureşti, a intrat în coliziune faţă – spate cu un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 29 de ani care circula în aceeaşi direcţie de mers şi intenţiona să vireze la stânga.

În acelaşi moment un alt autoturism condus de o tânără de 27 de ani care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers a tamponat autoturismul condus de brăilean, proiectându-l pe contrasens, unde a fost acroşat de un alt autoturism care circula din direcţia Bucureşti – Buzău, la volanul căruia se afla un vrâncean în vârstă de 54 de ani.

Din accident a rezultat rănirea a persoane care au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Judeţean Buzău, pentru îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţiştii rutieri.

Sursa: IPJ BUZAU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns