Activităţi şi evenimente din 20 – 22 martie 2015

Deţinătorii de arme, verificaţi de poliţiştii de la AESP

La sfârşitul săptămânii trecute poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (AESP) au efectuat verificări cu privire la modul de asigurare şi păstrare a armelor şi muniţiilor de către deţinătorii legali de pe raza comunelor Costeşti, Movila Banului, Verneşti şi Berca.

Au fost efectuate controale la 16 deţinători legali de arme, ca urmare a neregulilor constatate, a fost aplicată o sancţiune contravenţională conform Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor şi s-au întocmit două dosare penale.

În urma verificărilor efectuate la locuinţa unui bărbat de 32 de ani din comuna Movila Banului şi la locuinţa unui bărbat de 46 de ani din comuna Berca, poliţiştii au constatat că aceştia nu predaseră armele de tir sportiv cu aer comprimat, deţinute legal, la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la data expirării valabilităţii permiselor de armă.

În ambele situaţii au fost întocmite dosare penale pentru “nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, iar armele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Totodată, împotriva celor doi bărbaţi s-a luat măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii neletale.

 

Depistat de poliţişti în timp ce încerca să sustragă bunuri dintr-un autoturism lăsat neasigurat de către proprietar

În noaptea de 22 spre 23 martie a.c., în jurul orei 02.00, un tânăr în vârstă de 26 de ani din comuna Topliceni a apelat “112” şi a sesizat că a surprins o persoană care încerca să sustragă bunuri din autoturismul pe care îl lăsase parcat pe o stradă din Rm. Sărat.

În baza sesizării, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Sărat care a surprins un bărbat de 47 de ani din judeţul Vrancea în timp ce încerca să sustragă radiocasetofonul de la un autoturism.

Pe parcursul cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că vrânceanul ar fi profitat de faptul că proprietarul autovehiculului îşi lăsase autoturismul neasigurat.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Rm. Sărat.

 

Bănuit de furt, identificat de poliţişti

 Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 poliţie rurală Merei au identificat principalul bănuit în cazul unui furt dintr-un imobil – un adolescent în vârstă de 15 ani din comuna Breaza.

Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că furtul a fost comis în noaptea de 21 spre 22 martie, în timp ce proprietara imobilului era plecată de acasă.

În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti au fost recuperate bunurile sustrase printre care şi o butelie de aragaz.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 6 poliţie rurală Merei.


Nereguli din trafic / 608 sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri în ultimele 72 de ore, 28 permise de conducere reţinute şi 5 dosare penale întocmite şoferilor indisciplinaţi

                   În urma activităţilor desfăşurate în trafic în ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat 608 sancţiuni contravenţionale, au întocmit cinci dosare penale şi au reţinut 28 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate.

197 dintre contravenienţi au fost conducători auto care nu s-au conformat regimului legal de viteză, iar şapte dintre ei au predat permisele pentru următoarele 90 de zile pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectoarele de drum tranzitate.

Poliţiştii rutieri au reţinut alte 17 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea pietonală, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului şi pentru depăşiri neregulamentare.

În urma celor peste 250 de testări alcoolscopice efectuate la sfârşitul săptămânii trecute a fost indicat consumul de alcool în şase situaţii.

În două cazuri s-au întocmit dosare penale întrucât au fost indicate valori ale concentraţiei alcoolice de 0,89 mg/l, respectiv 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar conducătorilor auto le-au fost prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În celelalte patru situaţii conducătorilor auto le-au fost reţinute permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

În ultimele 72 de ore, alte trei dosare penale au fost întocmite de poliţişti după ce au depistat în trafic doi tineri de 25, respectiv 23 de ani care conduceau autovehicule deşi nu figurează în evidenţa deţinătorilor de permise de conducere şi un bărbat de 47 de ani din judeţul Vrancea, care conducea un autovehicul fără drept de circulaţie pe teritoriul României.

 

Accident de circulaţie

                    În dimineaţa zilei de 21 martie a.c în jurul orei 08.30 , a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie pe DN2 E85, în localitatea Mărăcineni.

Din cercetările efectuate de poliţiştii rutieri, a rezultat faptul că un buzoian în vârstă de 54 ani în timp ce se afla la volanul unui autovehicul care circula din direcţia de mers Buzău- Rm.Sărat, a efectuat manevra de întoarcere fără să se asigure şi a intrat în coliziune cu un microbuz care circula regulamentar în aceeaşi direcţie de mers, la volanul căruia se afla un bucureştean în vârstă de 39 de ani şi care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers.

În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului autoturismului şi a 6 pasageri din microbuz. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

În cauză a fost întocmit dosar penal, poliţiştii rutieri continuă cercetările.

 Sursa: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns