Activităţi şi evenimente din 18 martie 2015

Bănuiţi de furturi, identificaţi de poliţişti

În continuarea activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău în cazul unei tentative de furt din auto, faptă sesizată Poliţiei la sfârşitul anului trecut, în ziua de 18 martie a.c., au fost identificaţi principalii bănuiţi de comiterea faptei, trei adolescenţi cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani.

Fapta fusese înregistrată iniţial în evidenţe cu autori necunoscuţi.

În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că cei trei ar fi încercat să sustragă mai multe bunuri dintr-o autoutilitară parcată pe raza municipiului Buzău, după ce ar fi spart unul dintre geamurile laterale.

Prejudiciul a fost estimat de către proprietarul autovehiculului la suma de 150 de lei.

Poliţiştii de investigaţii criminale continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

 

Nereguli la o societate care are ca obiect de activitate prelucrarea materialului lemnos

                         În după-amiaza zilei de 18 martie a.c., în jurul orei 18.00, în continuarea activităţilor desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor la regimul silvic, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Nehoiu şi specialişti silvici din cadrul Ocolului Silvic Gura Teghii au acţionat pe raza comunei Gura Teghii pentru verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate de agenţii economici care desfăşoară această activitate.

În urma controlului efectuat la o societate de pe raza localităţii s-a constatat că pentru ultimul transport de material lemnos sosit în depozit a fost prezentat un aviz de însoţire primar, aviz ce nu avea înscris codul unic online şi la momentul verificării în bazele de date nici nu figura ca fiind valid.

Administratorul firmei a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos peste 20 metri cubi lemn lucru răşinoase a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Gura Teghii.

 

                   Nereguli în trafic

      238 de abateri constatate de poliţiştii rutieri / 15 şoferi indisciplinaţi lăsaţi fără permise în ultimele 24 de ore

În ziua de 19 martie a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier şi de prevenire a accidentelor de circulaţie, pentru neregulile constatate fiind aplicate 238 de sancţiuni contravenţionale.

Pentru că nu au respectat regulile de circulaţie, 60 de pietoni au „ales” să traverseze strada prin alte locuri decât cele special amenajate şi au fost sancţionaţi de poliţişti.

În aceeaşi zi au fost întocmite patru dosare penale, două pentru ,, conducerea unui autovehicul” fără a fi figura în evidenţa deţinătorilor de permise de conducere, iar două pentru ,, conducerea unui autovehicul ”, având permisul de conducere suspendat.

 

Accident de circulaţie

În ziua de 18 martie a.c.,  la ora 14.45, a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie pe raza DN2 E85, în afara localităţii Mihăileşti.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri a rezultat că, un bucureştean în vârstă de 65 de ani în timp ce conducea un autoturism pe DN2 E85, nu ar fi păstrat o distanţă corespunzătoare în mers în condiţiile unui carosabil umed şi a intrat în coliziune cu un microbuz la volanul căruia se afla un buzoian în vârstă de 40 de ani.

Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto din autoturism, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările.

 Sursa: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns