Activităţi şi evenimente din 17 martie 2015

Acţiuni preventive în zona unităţilor de învăţământ din zona Râmnicului

În ziua de 17 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 7 poliţie rurală Grebănu au acţionat în zona şcolilor generale de pe raza comunelor Buda, Grebănu, Racoviţeni, Topliceni, Podgoria, Pardoşi, Murgeşti şi Valea Salciei, pentru prevenirea evenimentelor în care ar putea fi implicaţi elevii în drumul către sau de la şcoală.

Poliţiştii au acţionat în zona unităţilor de învăţământ şi au efectuat controale în unităţi comerciale pentru atenţionarea angajaţilor asupra importanţei respectării sarcinilor din fişa postului în special cele care fac referire la servirea cu băuturi alcoolice a minorilor şi persoanelor aflate în stare de ebrietate.

Totodată, în cadrul întâlnirilor avute cu peste 240 de elevi şi cadre didactice ale celor opt unităţi de învăţământ au fost dezbătute aspecte privind prevenirea infracţiunilor de tâlhărie, a violenţei în şcoli, absenteismului şi abandonului şcolar, precum şi a consumului de etnobotanice şi droguri asupra organismului.

Partenerii de dialog, au primit materiale cu recomandări utile din partea poliţiştilor.

 

Bănuit de furt, identificat de poliţişti

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Valea Râmnicului, în ziua de 17 martie a.c. a fost identificat şi prins un adolescent în vârstă de 16 ani din Rm. Sărat, bănuit de comiterea unui furt din anexa unei locuinţe.

Fapta, sesizată Poliţiei la sfârşitul anului trecut de către proprietarul imobilului, a fost înregistrată iniţial în evidenţe cu autor necunoscut.

Pe parcursul investigaţiilor efectuate s-a stabilit că adolescentul ar fi forţat sistemul de închidere de la imobilul în cauză şi ar fi sustras un flex în valoare de 200 de lei.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, bunul a fost recuperat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

 

 Nereguli la regimul silvic

În ziua de 17 martie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Tisău au continuat activităţile pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor la regimul silvic şi au întocmit un dosar penal conform Legii nr.46/2008 Codul Silvic.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că, un localnic în vârstă de 53 de ani, a tăiat ilegal 14 arbori din specia tei.

Materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor silvici.

Tot în ziua de 17 martie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Chiojdu care acţionau pe DJ 103P au oprit pentru control un atelaj încărcat cu lemne din specia fag.

Conducătorul atelajului, un tânăr de 25 de ani din comuna Chiojdu nu a prezentat poliţiştilor nici un document de provenienţă pentru materialul lemnos transportat, fapt pentru care întreaga cantitate a fost confiscată şi predată reperezentanţilor silvici.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

 

Abateri la regimul circulaţiei / Poliţiştii rutieri au reţinut 12 permise de conducere şi au aplicat 302 sancţiuni contravenţionale

În ziua de 17 martie a.c., în jurul orei 10.00, în timp ce acţionau pe DJ 203K pe raza localităţii Căpăţâneşti, poliţişti din cadrul Postului de poliţie comunal Mărăcineni au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani din Mărăcineni.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie alcoolică de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată bărbatului i-au fost prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză s-a întocmit dosar penal.

Tot în ultimele 24 de ore au fost întocmite alte trei dosare penale pentru „conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi „conducerea unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost retras permisul de conducere”.

În cadrul tuturor activităţilor desfăşurate în trafic în ultimele 24 de ore, poliţiştii au aplicat 302 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut în vederea suspendării 12 permise de conducere.

Aparatele radar au înregistrat în ultimele 24 de ore, 104 autovehicule care au rulat cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, trei dintre conducătorii auto fiind nevoiţi să predea permisele pentru următoarele 90 de zile.

Tot ieri, pentru că au efectuat depăşiri neregulamentare, nu au respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului, au condus autovehicule cu defecţiuni tehnice sau nu au respectat regulile privind prioritatea, alţi 9 conducători auto au predat permisele de conducere.

De asemenea, poliţiştii rutieri au sancţionat 53 pietoni care s-au angajat neregulamentar în traversarea străzilor.

Sursa: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns