Activităţi şi evenimente din 12 martie 2015

Bănuiţi de furt, identificat de poliţişti

La data de 12 martie a.c, poliţişti din cadrul Secţiei 6 de poliţie rurală Merei, au identificat un localnic în vârstă de 27 de ani care transporta cu un atelaj câteva animale, pe care intenţiona să le vândă pe raza localităţii.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că în perioada ianuarie – martie 2015, localnicul s-ar fi înţeles cu un tânăr în vârstă de 25 de ani ce lucra la o fermă din localitate, în a sustrage şi vinde mai multe animale de la locul acestuia de muncă (14 capre, 3 ovine şi un porc ).

La domiciliul tânărului de 27 de ani, au fost identificate o parte dintre animale, proprietarul fermei recunoscându–le după crotalii şi semnalmente.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cei doi fiind reţinuţi de către poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă.

 

Poliţiştii buzoieni desfăşoară activităţi pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul forestier

Poliţişti de la Serviciul Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău şi reprezentanţi ai I.T.R.S.V. Focşani – I.S.V. Buzău de la Ocolul Silvic de Stat Buzău şi Ocolul Silvic de Stat Rm. Sărat au acţionat pe raza municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul forestier „SCUTUL PĂDURII 2015”.

În cadrul activităţilor s-a urmărit legalitatea activităţilor desfăşurate de 15 societăţi comerciale din municipiile Buzău şi Rm. Sărat pe linia circulaţiei, depozitării, prelucrării primare şi comercializării materialului lemnos.

Cu ocazia controlului efectuat la trei societăţi comerciale administrate de o buzoiancă de 40 de ani, în urma inventarierii stocului faptic au fost găsiţi peste 95 metri cubi de cherestea mai mult faţă de stocurile scriptice rezultate din documentele de operare silvice şi contabile ale depozitelor de materiale lemnoase.

În cadrul verificărilor efectuate la cele trei firme, poliţiştii au găsit trei depozite de material lemnos care nu erau delimitate şi împrejmuite conform normelor prevăzute de lege.

Administratorul societăţilor a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemons în valoare de 39.643 lei a fost confiscat.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 lei şi s-a dispus confiscarea a peste 110 metri cubi cherestea răşinoase în valoare totală de 45.975 lei.


Siguranţa rutieră

                   Poliţiştii rutieri buzoieni acţionează zilnic pentru identificarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Poliţiştii urmăresc conştientizarea participanţilor la trafic asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate, starea tehnică a autovehiculelor, dar şi depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

În ultimele 24 de ore poliţiştii au aplicat 254 sancţiuni contravenţionale în valoare de 47907 lei şi au reţinut 10 permise de conducere.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au întocmit 4 dosare penale din care trei pentru ,, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului’’ ( 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi unul pentru ,,conducerea unui autovehicul fără drept de circulaţie pe teritoriul României”.

 

Urmează sfârşitul de săptămână, recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă în trafic, să adopte o conduită preventivă, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic şi să nu conducă în stare de oboseală. De starea lor de sănătate şi de odihnă depind vieţile tuturor celor pe care îi transportă dar şi vieţile celorlalţi participanţi la trafic.

Sursa: IPJ BUZAU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns