Activităţi şi evenimente din 11 martie 2015

Activităţi preventive în unităţi de învăţământ

În ziua de 11 martie a.c, ofiţeri din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii în colaborare cu reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în domeniu, au desfăşurat activităţi preventive la două unităţi de învăţământ din municipiul Buzău. Partenerii de dialog au fost elevii Liceul cu Program Sportiv,,Iolanda Balaş – Soter” şi Liceul ,,Prima School” din municipiul Buzău.

Scopul a fost acela de a preveni victimizarea tinerilor prin semnalarea situaţiilor de pericol în care pot fi implicaţi, datorită necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente în care pot fi implicaţi. Au fost dezbătute aspecte referitoare la recunoaşterea de către elevi a situaţiilor de pericol şi modalitatea de a nu deveni victime ale violenţelor şi furturilor, consumului de droguri sau substanţe etnobotanice şi efectele acestora, dar şi aspecte referitoare la necesitatea respectării regulilor de circulaţie .

La finalul activităţilor peste 150 elevi şi 11 cadre didactice au primit din partea poliţiştilor materiale cu recomandări preventive.

 

Bănuiţi de furt, identificaţi de poliţişti

                             În ziua de 11 martie a.c., o patrulă de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, a identificat în zona centrală a municipiului Buzău, un vrâncean în vârstă de 52 de ani, care comercializa produse electrocasnice.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, bărbatul s-a deplasat din judeţul Vrancea la volanul unui autovehicul ce fusese sustras de pe raza aceluiaşi judeţ în noaptea de 10 martie a.c, şi că figurează cu permisul de conducere reţinut din anul 2006.

În cauză a fost întocmit dosar penal, vrânceanul fiind predat unei escorte formată din poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea pentru continuarea cercetărilor, la fel şi autoturismul împreună cu toate bunurile identificate şi ridicate.

Prejudiciul în valoare de 5000 Euro a fost recuperat.      

  

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale de la Poliţia municipiului Buzău, în ziua de 11 martie a.c. au fost identificaţi şi prinşi doi tineri de 21 de ani, ambii din comuna Verneşti bănuiţi de comiterea unui furt dintr-un autoturism.

Fapta, sesizată Poliţiei la mijlocul lunii ianuarie de către proprietarul autoturismului, a fost înregistrată iniţial în evidenţe cu autori necunoscuţi.

Pe parcursul investigaţiilor efectuate s-a stabilit că în seara zilei de 15 ianuarie a.c. cei doi ar fi sustras bunuri dintr-un autoturism parcat în zona centrală a municipiului Buzău, prejudiciul fiind estimat la suma de 300 de lei.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti prejudiciul a fost recuperat.

Poliţiştii de investigaţii criminale continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.


Bănuit de evaziune fiscală         

                 Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, continuă cercetările în cazul unui buzoian în vârstă de 41 ani, bănuit de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală .

În fapt în perioada 2011 – 2013, în calitate de reprezentant al unei întreprinderi individuale cu specific agricol a comercializat pe piaţa liberă cereale din producţia obţinută în calitate de persoană fizică neautorizată.

Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat că, în acest mod a fost creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 63.212 lei.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

 

Bănuiţi de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice continuă cercetările în cazul unei buzoience în vârstă de 53 de ani, agent al unei societăţi bancare şi a 7 persoane cu vârste cuprinse între 32 şi 66 de ani, administratori de societăţi comerciale, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În fapt, în perioada 2011 – 2013 , în calitate de agent al unei societăţi bancare beneficiind de ajutorul celor 7 complici, a încheiat contracte de credit, având ca titulari alte persoane, procurând şi folosind, în acest scop, adeverinţe de venit eliberate în fals.

De asemenea buzoianca, profitând de funcţia sa, a indus în eroare un număr de 15 persoane, convingându-le să încheie, prin intermediul ei, contracte de credit pe numele lor şi să îi predea acesteia o parte sau toată suma contractată, asigurându-le că va achita ratele aferente contractelor de credit încheiate.

Prejudiciul stabilit până la această dată este în sumă totală de 35.250 lei.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.


Violenţe în trafic

În continuarea activităţilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale de la Poliţia municipiului Buzău în urma sesizării formulată de un buzoian de 44 de ani care a reclamat că a fost agresat în trafic, în ziua de 11 martie a.c. poliţiştii au reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, doi buzoieni în vârstă de 24, respectiv 34 de ani, principalii bănuiţi de comiterea faptei.

Din investigaţiile efectuate a rezultat că incidental s-ar fi produs pe fondul unei altercaţii verbale pe care buzoianul de 44 de ani ar fi avut-o în trafic cu un conducător auto. Ulterior, conflictul a degenerat, bărbatul de 44 de ani fiind urmărit şi lovit în trafic de către cei doi buzoieni.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău a dispus continuarea urmăririi penale faţă de cei doi bănuiţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”lovire sau alte violenţe” şi ”tulburarea ordinii şi liniştii publice”.


Siguranţa rutieră

                   Poliţiştii rutieri buzoieni acţionează zilnic pentru identificarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Poliţiştii urmăresc conştientizarea participanţilor la trafic asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate, starea tehnică a autovehiculelor, dar şi depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

În ultimele 24 de ore poliţiştii au aplicat 406 sancţiuni contravenţionale în valoare de 77268 lei şi au reţinut 13 permise de conducere.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au întocmit 5 dosare penale din care două pentru ,,conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere”, două pentru pentru ,,conducerea unui autovehicul fără drept de circulaţie pe teritoriul României”, iar ultimul pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului ( 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat).

 Sursa: IPJ BUZAU

 

 

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns