Acţiune preventivă la trecerile la nivel cu calea ferată

03semaf

În după-amiaza zilei de 12 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Serviciul Rutier, împreună cu poliţişti din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia verificării respectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată de către conducătorii auto.
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut în vederea suspendării 3 permise de conducere.
Doi dintre conducătorii auto care au fost ieri „nevoiţi” să predea permisele de conducere au efectuat depăşiri neregulamentare în zona trecerilor la nivel cu calea ferată situate pe DJ 203A – în localitatea Valea Râmnicului, respectiv pe DJ 203G – în localitatea Stâlpu, iar cel de-al treilea – un tânăr de 25 de ani din comuna Ghergheasa – nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată de pe DJ 203A, din localitatea Valea Râmnicului, deşi erau în funcţiune semnalele cu lumini roşii.
Pentru prevenirea incidentelor la trecerea la nivel cu calea ferată, poliţiştii rutieri reamintesc participanţilor la trafic că trebuie să dea dovadă de prudenţă sporită la apropierea şi traversarea liniilor de cale ferată.
Totodată, conducătorii auto sunt obligaţi să oprească atunci când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau atunci când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune.
Pe lângă pericolul pe care îl reprezintă pentru siguranţa ocupanţilor autovehiculului, nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte-amendă şi cu reţinerea permisului în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

Autor: IPJ BUZAU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns