Acţiune desfăşurată de poliţiştii buzoieni pentru prevenirea incidentelor ce s-ar putea produce pe fondul nerespectării prevederilor legale ce reglementează regimul drumurilor

646x404 (6)

În ziua de 25 septembrie a.c., între orele 12.00 – 14.00, Poliţia municipiului Buzău a organizat o acţiune pe varianta ocolitoare a municipiului – Şoseaua Nordului şi DN2 E85, pe linia depistării persoanelor care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant pe drumurile publice sau în zona de protecţie a drumurilor publice.
S-a urmărit, în acest mod, şi prevenirea accidentelor de circulaţie în care ar putea fi implicaţi cei care opresc pentru a cumpăra produsele oferite la marginea drumului de către comercianţi.
Au fost angrenaţi poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, proximitate şi poliţie rutieră ale Poliţiei municipiului Buzău, precum şi jandarmi şi poliţişti locali, în total fiind legitimate 28 de persoane şi efectuate verificări la 21 de producători agricoli.
În total, au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 la O.G. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, 15 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 3 la H.C.L. nr. 18/2008, în valoare de 8.425 de lei.
De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 800 de kilograme de ceapă şi 30 de kilograme de cartofi.
Poliţiştii vor continua acţiunile de acest gen, în vederea prevenirii incidentelor ce s-ar putea produce pe fondul nerespectării prevederilor legale ce reglementează regimul drumurilor.
Potrivit legii, persoanele care au în administrare sau în proprietate zonele de protecţie a drumurilor publice sunt obligate ca prin activitatea lor să nu aducă prejudicii derulării în siguranţă a traficului, inclusiv prin practicarea comerţului ambulant în zona drumului, în alte locuri decât cele destinate acestui scop.
Nerespectarea acestei prevederi legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 6.000 de lei.

Preluat de pe: IPJ BUZAU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns