Acord privind Politica Agricolă Comună

incendii1(2)Documentul conţine prevederi privind fondurile pe care statele le pot primi din bugetul european destinat agriculturii sau nivelul ajutoarelor destinate fermierilor până în 2019.

Parlamentul European, Consiliul miniştrilor europeni ai Agriculturii şi Comisia Europeană au ajuns, în cursul nopţii, la un acord privind reforma Politicii Agricole Comune în anii viitori.

Documentul conţine prevederi clare privind fondurile pe care statele membre le pot primi din bugetul european destinat agriculturii sau nivelul ajutoarelor destinate fermierilor până în anul 2019.

De asemenea, statele membre vor putea mări sprijinul acordat zonelor defavorizate şi va fi încurajată instalarea tinerilor fermieri.

Documentul prevede şi reducerea contribuţiei statelor membre la programele cofinanţate cu fonduri europene.

Prezent marţi la Bruxelles, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a salutat această ultimă măsură:

„Este un lucru benefic şi anume, acela de creştere a ratei de cofinanţare de la 75% la 80%. Lucrul acesta înseamnă un efort mai mic al statului membru; de la bugetul naţional, putem ca banii pe care îi avem să îi ducem către alte investiţii, iar pe zona de cofinanţare să avem doar o cofinanţare de 15%, existând posibilitatea, dacă România va fi sau atâta timp cât România va fi sub acord internaţional pe asistenţă financiară, cu Fondul Monetar, Comisia Europeană, să creştem rata de cofinanţare la 95%.”, a spus ministrul agriculturii.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns