ACCIDENT GRAV la Iaşi: Nouă morţi şi doi răniţi după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren

accident-iasiNouă persoane au murit, iar alte două au fost rănite grav, duminică după-amiază, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată de la marginea municipiului Iaşi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Alexandru Chelaru, în autoturismul lovit de tren la o trecere la nivel cu calea ferată de la marginea municipiului Iaşi se aflau 11 persoane, iar în urma impactului nouă dintre acestea au murit, iar alte două au fost rănite grav.

Cele două persoane rănite, între care un copil de 14 ani, au fost transportate la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Conform sursei citate, autoturismul a fost lovit în plin şi târât pe o distanţă de câteva sute de metri de trenul Regiotrans care circula pe ruta Iaşi-Dorohoi.

Autoturismul în care se aflau cei 11 este un Volkswagen Sharan şi are o capacitate de şapte locuri.

Potrivit anchetatorilor, cele 11 persoane veneau din localitatea ieşeană Domniţa, comuna Ţibana.

Iniţial, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi anunţau că în autoturismul respectiv se aflau şase persoane, iar în urma accidentului patru dintre acestea au murit, iar două au fost rănite.

Primele cercetări ale poliţiştilor arată că şoferul autotusrimului nu s-ar fi asigurat la trecerea de cale ferată respectivă. Trecerea este semnalizată cu crucea lui Andrei

Un alt accident feroviar grav a avut loc în judeţul Iaşi în august 2009, când un microbuz al firmei Valcris Trans SRL Iaşi, care transporta 16 pasageri pe ruta Scânteia-Iaşi, a fost lovit în plin pe o trecere de cale ferată, de trenul accelerat Iaşi-Braşov.

În urma accidentului, 14 persoane, între care şi şoferul, au decedat, iar alte două persoane au fost rănite.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere Iaşi, accidentul s-a produs din cauza şoferului microbuzului, care nu a respectat semnalele luminoase şi indicatoarele de la trecerea de cale ferată. Microbuzul a fost lovit în plin şi a rămas lipit de locomotivă, fiind târât pe o distanţă de aproximativ 500 de metri.

Preluat de pe: MEDIAFAX

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns