388 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti în urma acţiunilor desfăşurate pentru disciplinarea participanţilor la trafic în prima zi a săptămânii / 9 şoferi au fost lăsaţi fără permisele de conducere, iar pe numele altor 4 au fost întocmite dosare penale ca urmare a abaterilor comise

politia-rutiera-in-actiune

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat în prima zi a săptămânii activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, dar şi de combatere a principalelor cauze generatoare de accidente grave de circulaţie.
Pe linie de viteză, au fost aplicate 156 de sancţiuni contravenţionale şi a fost reţinut permisul de conducere al unui bărbat în vârstă de 51 de ani, din Republica Moldova, al cărui autoturism a fost înregistrat în timp ce rula cu 102 km/h, pe DN2 E85, în localitatea Limpeziş.
În total, poliţiştii rutieri au aplicat luni 388 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate în trafic, pe lângă şoferi fiind sancţionaţi şi pietoni, biciclişti şi căruţaşi care au încălcat regulile de circulaţie.
De asemenea, au mai fost lăsaţi fără permise alţi opt conducători auto, care au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, au efectuat depăşiri neregulamentare, nu au respectat regulile privind prioritatea, au trecut pe roşu într-o intersecţie semaforizată, nu au oprit la semnalul poliţistului rutier ori nu s-au prezentat în termenul legal la poliţie după implicarea într-o tamponare.
În aceeaşi zi, poliţiştii au întocmit şi patru dosare penale, dintre care unul pe numele buzoian de 36 de ani, depistat pe bulevardul Unirii din municipiul Buzău în timp ce conducea un autoturism ce nu figura în bazele de date ca fiind înmatriculat.
În celelalte trei dosare sunt cercetaţi şoferi depistaţi băuţi la volan. Cu privire la unul dintre ei – un bărbat de 39 de ani din comuna Scorţoasa – poliţiştii au stabilit şi că nu figurează în bazele de date ca posesor de permis de conducere.

Autor: IPJ BUZAU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns