325 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri ca urmare a neregulilor constatate în trafic în prima zi a săptămânii / 9 şoferi au fost lăsaţi fără permise din cauza vitezei, alcoolului şi nerespectării regulilor privind prioritatea pietonală

politia-gherleanul.ro_

În prima zi a săptămânii, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat acţiuni de combatere a principalelor abateri generatoare de accidente grave de circulaţie, ce au fost completate de activităţile curente de fluidizare şi control al traficului.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate în total 325 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.290 de lei.
Aparatele radar au înregistrat 67 de autovehicule ce nu au respectat regimul legal de viteză, iar împotriva a 3 şoferi care şi-au condus maşinile cu peste 100 km/h în localitate a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.
Recordul negativ de viteză a fost „stabilit” de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Râmnicelu, al cărui autoturism a fost înregistrat cu 116 km/h pe Şoseaua Industriei din municipiul Rm. Sărat.
Tot 90 de zile vor trebuie să aştepte până când vor avea voie să se urce din nou la volan şi alţi 3 conducători auto pe care poliţiştii rutieri i-au depistat luni sub influenţa băuturilor alcoolice. Înainte de a reintra în posesia permiselor de conducere, cei trei şoferi vor trebui să susţină şi să treacă testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie.
O altă acţiune desfăşurată luni, pe raza municipiului Buzău, a vizat depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare şi combaterea indisciplinei pietonale.
Poliţiştii au sancţionat cu puncte-amendă şi reţinerea permiselor în vederea suspendării trei şoferi care nu au respectat regulile privind prioritatea pietonală, măsura sancţionării contravenţionale fiind luată şi împotriva a 22 de persoane care s-au angajat în traversare prin alte locuri decât cele special amenajate.
În aceeaşi zi, pe numele unui bărbat în vârstă de 52 de ani din Bacău a fost întocmit dosar penal după ce poliţiştii rutieri l-au depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN2 E85, cu toate că îi fusese suspendată exercitarea acestui drept pentru cumul de puncte de penalizare.

Autor: IPJ BUZĂU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns