315 sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti ca urmare a neregulilor constatate în trafic / 113 dintre contravenienţi au fost şoferi care au depăşit viteza legală

masina_politie_rutiera_06833900 În cadrul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră, au fost aplicate 315 sancţiuni contravenţionale ca urmare a neregulilor constatate în trafic, 113 dintre abateri fiind la regimul legal de viteză. Totodată, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 20 permise de conducere.

Şaisprezece dintre şoferii care au rămas ieri „pietoni” nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, iar patru conducători auto au depăşit cu mai mult de 50 km/h viteza maximă admisă atât în localităţi, cât şi în afara localităţilor.

Cea mai mare viteză – 160 km/h  – a fost indicată de aparatele radar în cazul a două autoturisme conduse pe DN2 E85, în afara localităţii Grebănu, de un bărbat de 40 de ani, din municipiul Focşani, respectiv de un bucureştean de 42 de ani.

În aceeaşi zi, poliţiştii rutieri au întocmit un dosar penal pe numele unui tânăr de 23 de ani din comuna Săhăteni, în cazul căruia etilotestul a indicat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot cu dosar penal s-au ales ieri şi un tânăr de 27 de ani din municipiul Buzău şi un brăilean în vârstă de 28 de ani, care au fost depistaţi în timp ce conduceau autovehicule neînmatriculate.

Sursa: IPJ BUZAU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns