278 de sancţiuni aplicate de poliţişti ca urmare a neregulilor constatate în trafic

politia-rutieraÎn ziua de 29 iulie a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat acţiunile de combatere a principalelor abateri generatoare de accidente de circulaţie.

Astfel, pe linie de viteză au fost aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale, iar împotriva a 9 conducători auto, ale căror maşini au depăşit cu mai mult de 50 km/h limitele de viteză maxime admise, a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării, pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţiştii rutieri au acţionat şi pentru prevenirea accidentelor cu victime din rândul pietonilor şi au sancţionat 63 de pietoni indisciplinaţi, precum şi 6 şoferi care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare.

Împotriva şoferilor respectivi a fost luată şi măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 30 de zile.

În aceeaşi zi, au mai fost lăsaţi fără permise trei conducători auto, dintre care doi au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, iar unul în timp ce efectua o depăşire încălcând marcajul longitudinal continuu pe DN2 E85, în localitatea Oreavu.

Pe lângă pietoni şi conducători auto, au fost sancţionaţi contravenţional şi 15 căruţaşi care nu au respectat regulile de circulaţie.

În total, au fost aplicate 278 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi au fost întocmite patru dosare penale, pentru conducere fără permis, conducerea unor autovehicule fără drept de circulaţie şi uz de fals.

În ultimul caz, un buzoian în vârstă de 37 de ani a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea, pe raza municipiului Buzău, un autoturism înmatriculat în Bulgaria, pentru care avea un certificat de inspecţie tehnică periodică ce prezenta suspiciuni de falsificare.

Sursa: IPJ Buzau

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns