242 de sancţiuni contravenţionale aplicate şi 8 permise de conducere reţinute de poliţiştii rutieri în prima zi a săptămânii

26-de-sanctiuni-contraventionale

În cadrul activităţilor desfăşurate luni pentru disciplinarea participanţilor la trafic, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au aplicat 242 de sancţiuni contravenţionale.
Cele mai multe dintre abateri au fost comise de conducători auto, însă acestora li s-au „alăturat” 7 pietoni, 4 căruţaşi şi 7 biciclişti care au fost depistaţi încălcând regulile de circulaţie.
99 dintre sancţiunile aplicate şoferilor au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, împotriva unui conducător auto „mult prea grăbit” fiind luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile, după ce autoturismul la volanul căruia se afla a fost înregistrat cu 107 km/h pe DN 2B, în localitatea Bâlhacu.
Tot luni, poliţiştii rutieri au mai reţinut permisele altor cinci şoferi care nu au respectat regulile privind prioritatea pietonală, aceeaşi măsură fiind luată şi faţă de un ieşean de 28 de ani care a efectuat o depăşire neregulamentară pe DN 1B – E577, în afara localităţii Merei şi împotriva unui bărbat de 59 de ani, din Bucureşti, care a fost depistat în timp ce conducea pe DN 10, în localitatea Pătârlagele, un autovehicul ce prezenta grave defecţiuni tehnice la sistemul de frânare.
De asemenea, poliţiştii au întocmit şi un dosar penal pe numele unui conducător auto în vârstă de 35 de ani, din Topliceni, care s-a urcat la volan deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Autor: IPJ BUZAU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns