213 abateri au fost constatate şi sancţionate de poliţiştii rutieri în prima zi a săptămânii

radar-politieÎn ziua de 11 august a.c., între orele 15.00 – 18.00, pe raza judeţului Buzău a fost organizată o acţiune ce a vizat, în principal, combaterea indisciplinei pietonale.

Au fost angrenaţi atât poliţişti rutieri, cât şi poliţişti de la secţiile de poliţie rurale, cu atribuţii pe linie rutieră.

Poliţiştii au aplicat 117 sancţiuni contravenţionale ca urmare a neregulilor constatate, dintre care 21 pentru abateri comise de pietoni. De asemenea, au fost sancţionaţi 45 de conducători auto care au încălcat regimul legal de viteză, 3 căruţaşi, alte 48 de sancţiuni fiind aplicate pentru alte încălcări ale normelor rutiere.

Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 7 permise de conducere, dintre care 6 pentru viteză şi au retras două certificate de înmatriculare.

În cadrul celorlalte activităţi desfăşurate în trafic în prima zi a săptămânii, poliţiştii rutieri au mai constatat şi sancţionat 96 de abateri şi au mai reţinut în vederea suspendării alte şapte permise de conducere, dintre care trei pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a limitelor de viteză maxime admise, trei pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare şi unul pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Printre cei care au rămas fără permis în prima zi a săptămânii s-a aflat un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Galaţi, care a fost depistat în timp ce conducea un autoturism cu 207 km/h pe DN2 E85, în afara localităţii Racoviţeni.

Sursa: IPJ Buzau

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns