132 de şoferi au fost sancţionaţi după ce nu au respectat regimul legal de viteză

15434radar-politie-1În ziua de 8 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat, în principal, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie ce se pot produce pe fondul vitezei excesive.

Aparatele radar au fost amplasate în zonele intens circulate şi au înregistrat 132 de autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise.

Pe lângă măsura sancţionării contravenţionale, împotriva a 4 dintre cei 132 de şoferi a fost luată şi măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, după ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h viteza maximă admisă în localităţi, dar şi în afara localităţilor.

Cel mai grăbit” a fost un conducător auto în vârstă de 38 de ani din judeţul Ilfov, al cărui autoturism a fost înregistrat în timp ce rula cu 181 km/h pe DN2 E85, în afara localităţii Racoviţeni.

Tot 90 de zile va trebui să aştepte până când va avea voie să se urce din nou la volan şi un şofer din comuna Boldu, pe care poliţiştii l-au depistat, pe raza localităţii Balta Albă, cu o concentraţie alcoolică de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru a reintra în posesia permisului, conducătorul auto respectiv va trebui să treacă de testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie.

În total, ca urmare a neregulilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, poliţiştii au aplicat 230 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 43.632 de lei.

De asemenea, poliţiştii rutieri au întocmit şi două dosare penale, dintre care unul pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, iar celălalt pentru comiterea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Cel de-al doilea dosar a fost întocmit după ce poliţiştii au depistat un adolescent în vârstă de 16 ani, din Buzău, care conducea un autoturism pe strada Depozitului din municipiu.

Sursa: IPJ Buzau

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns